Dreptul familiei

Cabinetul nostru oferă consultanţă juridică, asistenţă şi/sau reprezentare în faţa instanţelor de judecată şi /sau în faţa instituţiilor abilitate pentru rezolvarea situaţiilor al căror obiect se referă la căsătorie, încetarea căsătoriei, desfacerea căsătoriei, regimuri matrimoniale, convenţie matrimonială, filiaţie, maternitate, paternitate, obligaţie de întreţinere, rudenie, autoritate părintească, adopție internă, acte de stare civila, etc.
Divorţul ocupă locul al doilea într-un top al celor mai solicitante evenimente de viaţă, prin multitudinea de schimbări pe care le antrenează o astfel de situaţie.
Fiecare individ se raportează într-un mod unic la faptele de viaţă grupate în jurul cuvântului divorţ, în funcţie de sistemul propriu de credinţe şi valori, de motivaţiile care-l determină să acţioneze sau să reacţioneze, de nivelul de înţelegere şi conştientizare a propriei persoane.

placeholder image
avocat-bun-pe-divort-in-timisoara-mihaela-marcu-avocat-dreptul-familiei
placeholder image
avocat-bun-pe-divort-in-timisoara-mihaela-marcu-avocat-dreptul-familiei-divort-avocat-timisoara

Legislaţia în vigoare prevede desfacerea căsătoriei prin divorţ având în vedere următoarele posibilităţi:
a. prin acordul soţilor (prin procedură administrativă, notarială sau judiciară);
b. la cererea unuia dintre soti, atunci când datorită unor motive temeinice raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă;
c. la cererea unuia dintre soţi, după o separare în fapt care a durat cel puţin 2 ani;
d. la cererea aceluia dintre soţi a cărui stare de sănătate face imposibilă continuarea căsătoriei.
Dacă cei doi soţi nu se înţeleg cu privire la desfacerea căsătoriei şi/sau cu privire la numele purtat după divorţ, locuinţa copiilor minori, modalitatea de exercitare a autorităţii părinteşti, precum şi cu privire la contribuţia cu privire la creşterea şi educarea copiilor minori, atunci unul din soţi va fi obligat să se adreseze instanţei de judecată de la cea din urmă locuinţă comună a soţilor.
Autoritatea părintească exercitată asupra copiilor de către părinţi, obligaţia de întreţinere sunt, de asemenea, alte concepte fundamentale din cadrul dreptului familiei care ne supun unei atenţii deosebite.

CAUȚI

Avocați cu experiență?

Programeaza o sedinta de consultanta live, chiar acum

Vorbește cu un avocat

Cere consultanță    Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal în conformitate cu reglementările europene nr. 2016/679. Citește regulamentul.

    Please prove you are human by selecting the tree.